OM OSS

Nordic Energy Audit (NEA) är ett techbolag avknoppat från Linköpings universitet. Forskningen som företaget är grundat på är idag ledande inom områden såsom industriell energikartläggning och energiledning, industriella energipolicys samt energi-benchmarking. Kärnverksamheten i företaget är avancerad energiledning och skräddarsydda digitaliseringslösningar för företag och myndigheter, tillsammans med energirelaterade utbildningspaket. Företaget har t.ex. utbildat en stor andel av landets certifierade energikartläggare, en utbildning som baserades på energikartläggningsstandarden EN 16247-5.  

Vår historia

Nordic Energy Audit grundades 2013 när Patrik Thollander och Magnus Karlsson fick idén om ett digitalt verktyg för energikartläggningar. Sedan dess har mycket hänt och verksamheten är nu fokuserad kring att implementera effektiv energiledning hos företag och myndigheter. Verktyget, som började som ett JAVA-skript, är idag en molnbaserad och skalbar digital energiledningsplattform som vi med fördel rekommenderar i vår process att implementera effektiv energiledning.

Vi bedriver energiledningsprojekt,  utför konsulting inom energi- och miljöområdet och förankrar i stort teknik i organisatoriska arbetssätt. På nya, innovativa sätt jobbar tillsammans med uppdragsgivaren för att med vår forskningsförankrade expertiskunskap lösa problem, stora som små.

Vi vill förändra synen på energi, förenkla det svåra och lyfta fram den potential som organisationer kan frigöra genom att arbeta strategiskt med energifrågan.  Vi letar ständigt efter nya uppdrag och samarbeten, så tveka inte att höra av dig till oss.

Vår Vision

"En värld utan förluster”

Vi vet att energi, resurser och tid kan används mer effektivt, bland annat genom ökad kunskap inom energi- och hållbarhetsfrågor. I vårt företag arbetar vi med just med detta, för en värld utan förluster.

Vår Affärsidé

"Stärka våra kunders konkurrenskraft genom att tillhandahålla forskningsbaserad och analysdriven energiledning,."